★ 16 Januari - Frostbiten glass.
Idag är en sådan dag jag bara vill krypa ner undert täcket och försvinna.
Men istället har jag och M gjort glass och planerat på att gömma oss i soffan och titta på Frozen tills dom ringer ut honom för plogning igen.
Jag följde recepten i bruksanvisningen som medföljde men skriver ner dem här under i alla fall.
Jag hade ingen aning om hur mycket saffran jag skulle ha i men en påse (0,5g) tyckte jag var alldeles lagom.
(Det är förövrigt OBH NOrdicas glassmaskin vi använt)
Men istället har jag och M gjort glass och planerat på att gömma oss i soffan och titta på Frozen tills dom ringer ut honom för plogning igen.
Jag följde recepten i bruksanvisningen som medföljde men skriver ner dem här under i alla fall.
Jag hade ingen aning om hur mycket saffran jag skulle ha i men en påse (0,5g) tyckte jag var alldeles lagom.
(Det är förövrigt OBH NOrdicas glassmaskin vi använt)
Saffransglass: Ca 320 ml.
1¾ dl vispgrädde
2 äggulor
35 g socker
Vaniljsocker
1 påse saffran (0,5g)
Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en separat skål.
Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen.
Följ härefter instruktionerna under Så används glassmaskinen.
Vaniljglass: Ca 320 ml.
1¾ dl vispgrädde
2 äggulor
35 g socker
Frön från ½ vaniljstång
Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en separat skål.
Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen.
Följ härefter instruktionerna under Så används glassmaskinen.
The cold never bothered me anyway.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Mumsigt♥
Trackback